Najlepszy miesiąc kawalerski w Polsce !!!

Temat: cytomegalia i toksoplazmoza
" />odebralam wyniki badan, badania zrobione przed planowana inseminacja cytomegalia (CMV) przeciwciała w kl. IgM 0,190 index norma wynik ujemny ,0,85 wynik waatpliwy 0,85-0,99 wynik dodatni 1 i powyzej przeciwciala w kl IgG 51,000 U/ml wynik ujemny 0,0-6,0 wynik wątpliwy 6,0-15 wynik dodatni powyzej 15 [b]toxoplazma gongi [/b][b ]przeciwciala w Kl Ig G 0,00 IU/ml[/b] wynik ujemny <1,6 wynik wątpliwy 1,6-2,9 wynik dodatni 3,0 i powyzej przeciwciała w kl IgM 0,130 Index wynik ujemny ,0,50 wynik watpliwy 0,5-0,59 wynik dodatni 0,60 oba badania wykonano testami firmy bABBOTT, metoda immunochemiczna CMIA na apracie Architect...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=70299



Temat: Interpretacja wyników
" />Szanowny Panie Doktorze W tym cyklu chciałabym rozpocząc starania o dzidziusia, w związku z tym proszę o interpretację moich wyników: morfologia krwi: HCT 36,2% RBC 3 820 000 HGB 12,3 ... - 18,8) Immunochemia: TSH 0,953 uIU/ml Serologia: Toxoplazmoza IgG 2,6 IU/ml Różyczka IgG 193,0 IU/ml CMV IgG 7,8 IU/ml Norma <4,0 ujemny Hormony:[/b][/u] 7 dc - Estradiol 285,5 pmol/l 7 dc - FSH 4,7 mIU/ml 21 dc - Prolaktyna 15,4 ng/ml 23 dc - Progesteron 34,85 nmol/l Panie Doktorze szczególnie niepokoi mnie wynik CMV IgG, moczu i bilirubiny. Co Pan o tym...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=14347


Temat: chore na hcv (zapalenie watroby typu c)
" />Witam wszystkich odebrałam wczoraj wyniki badań jesli ktos pomoże mi je zinterpretować będę wdzieczna,bo nie wiem czy mam sie niepokoić otóż: MOCZ Barwa-zółta Przejrzystośc-lekko mętna pH-7 Ciężar właŚCIWY-1.005 N;1.015-1.025 Białko -nieobecne Glukoza-nie wykyto Bilirubina-nieobecna Urobilinogen-prawidłowy Ciałka ketonowe-nieobecne Azotyny-nieobecne Krew-nieobecna MOCZ-OSAD Nabłonki płaskie-liczne wpolu widzenia Sluz-pojedyńcze pasma w preparacie Leukocyty-pojedyńcze w polu widzenia IMMUNOCHEMIA HBS antygen - ujemny Z.Ref.:ujemny P/c anty HBs <2.00 IU/1 Z.Ref.: Brak odporności :<10 Spadek odporności :10-100 Dobry poziom odporności: 100 P/c anty-HCV ujemny dodam ze staram sie o dziecko a wiem ze mam rózne wyniki i lekarz podejrzewa...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=73763


Temat: brak tarczycy a nieplodność
" />Dziękuję bardzo za szybką odpowiedz Mialabym jeszcze tylko pytanie do jakiego poziomu najlepiej wyrównać hormon tarczycowy? IMMUNOCHEMIA Ostatni wynik TSH 0,0480 ulU/ml TG-Tyreoglobulina <17 ng/ml opis normy: Chorzy na supresji...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=63011


Temat: brak tarczycy a nieplodność
" /> ">Dziękuję bardzo za szybką odpowiedz Mialabym jeszcze tylko pytanie do jakiego poziomu najlepiej wyrównać hormon tarczycowy? IMMUNOCHEMIA Ostatni wynik TSH 0,0480 ulU/ml TG-Tyreoglobulina <17 ng/ml opis normy: Chorzy na...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=63011


Temat: Prośba o pomoc! Poronienia!
może to wynik jakiejś bakterii?? Czy powinnam powtarzać ponownie badania???Które? Bardzo dziękuje za poświęcony czas i pomoc. Pozdrawiam wszystkich życzliwych którzy chcą pomóc Agnieszka,
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=30290


Temat: Pytanie o wyniki badan.
... o budowie pechezykowej,pechezyki o srednicy do 12 mm.Zatoka Douglasa wolna. Immunochemia: PRL 457.5 mIU/l(I ?nie wiem co to za symbol) Rozpoznanie cytologiczne: GR.II TSH 0,930 mIU/l FT4 16,99 pmol/l Dodam jeszcze...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=29394


Temat: Co mi właściwie jest ?
OMIA wykazał wynik < 0,5 U/ml . Wyglada na to , że jest to wartośc ujemna badania a więc nie jest to RZS. Zatem co mi jest, że z każdym dniem...
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=941


Temat: Wyniki krwi
witam odebrałam wyniki krwi i prosiła bym o pomoc w ich odczytaniu: potas 4,2 mEq/l sód 141 mEq/l magnez1,83 mEq/l białko CRP 0,05 mg/dl tyreotropina- TSH 2,58 uIU/mL immunochemia: P-ciała p/jadrowe...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki na boreliozę
Mam wynik badania od mojego ojca. Problem polega na tym, że w tym tygodniu nie będzie lekarza i potrzeba pilnie zanalizować co oznacze ten wynik, ponieważ oczywiście mój ojczulek nie chce iść gdzie indziej z tym wynikiem, a ja muszę go jakoś przekonać. Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam. WYNIKI: Immunochemia P/c anty Borellia burg. IgM - wynik dodatni Wartość 21,8 NTU P/c anty Borrelia burg IgG wynik ujemny Wartość 6,1 NTU
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=72


Temat: Staphylococcus aureus MSSA
Peter właśnie odebrałem WYNIKI KRWI. Oto one: Z morfologii podam tylko te co sa zawyzone badz zanizone. HCT - 41.9 N: 42.0 - 54.0 MPV - 8.7 N: 9.0 - 13.0 ... 3.0 N: 0.2 -1.2 AST 21 N: 0-40 ALT 22 N: 0-42 ASO 24.67 N: 0-200 CRP 0.2 N: < 1.0 IGG 856 N: 800 - 1700 Immunochemia: IgE całkowite 400...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4919


Temat: Analiza wyników badań
Moja córka miała badania robione w szpitalu własnie dostałam wyniki: Immunochemia FT3 pg/ml:2,21; FT4ng/dl:0,78; TSHuIU/ml:1,011 badania izotopowe IGF-1ng/ml:281; HGHpo zasnieciu: KORT(F)s.rano ng/ml:138,0 g.7.00; KORT(F)s.wieczór ng/ml:59.0 g 23.00 IGF-1 ng/ml:281 IGF-1 ng/ml:281;...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6608


Temat: Analiza wyników badan
Witam, czy moglabym prosic o podsumowanie moich wynikow? Immunochemia: tsh III generacja - wynik: 16.390 (0,27-4,2) ft4 - wynik: 0,96 (0,8 - 1,9) P/c anty TPO 1000,0 IU/ml (0-35) USG tarczycy ... Nic nie rozumiem z tych wynikow. Dodam, ze mam rowniez prolaktyne 22,6 ng/ml (4.79-23.30) ale podejrzewam, ze jestem w ciazy, wiec dlatego moge miec podwyzszona?? Jutro mam miec wynik z krwii...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=9892


Temat: Analiza wyników badań
witam.moja znajoma ma problem ze stawami.zrobile rozne badanie,nie rozumiemy pewnych wynikow,wiec zwracam sie o pomoc wynik badania IMMUNOCHEMIA -dodatni .czy to dobrze czy źle? jesli zakres wartosci ref.ujemny(tak napisane) jeszcze jeden wynik mnie zanieppokoił p/c anty CCP lgG (przeciw ciala przeciw cyklicznemu cytrulinowemu peptydowi) wynik; 188,4 (badanie wykonano dwukrotnie) jedn. u/ml norma; - 2.9 czyli wynik jest daleko poza norma.co to moze...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


Temat: Analiza wyników badań
Witam, Półtora roku temu miałam zdiagnozowanego Gravesa, wtedy miałam wyniki: TSH 0,005 ulU/ml [0,27-4,2] FT4 13,07 pmol/i [11,5-21] h-TRAK 3,49 lU/l [1-2] anty-TPO 98 U/ml [do 60U/ml] brałam przez pół roku ... wadze, no może włosów wypadało jakby mniej, libido ani drgie. Tak się jakoś ułożyło, że postanowiłam się ponownie przebadać. Czekam na wizytę u endokrynologa (pod koniec stycznia), mam już wyniki. Czy ... 0,57 lU/l [ 1,8lU/l] P/C p/peroksydazie tarczycowej 129,0 [lU/ml] [0-60] Immunochemia DHEA-S 6,08 Âļmol/l [0,26-11] + dla mojego wieku i płci [2,68-9,23] Kortyzol godz. 8:00 - 317 nmol/l, godz. 20:00 90,74...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


Temat: Niska temperatura ciala
... 0,28 PDW - 16,1 Immunochemia: TSH - 2,43 FT4 - 1,19 FT3 - 3,06 Byłabym wdzięczna za interpretację moich wyników oraz za wskazówki dotyczące dalszych badań. Pozdrawiam Małgosia
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=475


Temat: Tarczyca wyniki do analizy dla speca
witam dostałem właśnie wyniki z laboratorium są one takie : Immunochemia TSH 3 generacja 7,76 (metoda ECLIA) uIU/ml Z.Ref . : 0,27 - 4,20 oraz kolejne badanie na własną rękę ponieważ zalało mnie ostatnio fatem blado ok 10kg w 2 tyg i wyczytałem iż może to być zbyt wysoki poziom estrogenów oto wyniki : Estradiol 27,900 pg/ml Z.Ref Mężczyźni 7,63 - 42,60...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7392


Temat: Wyniki badan
Prosze o zinterpretowanie moich wyników ponieważ nie wiem jak je odczytać? BIOCHEMIA glukoza 111 żelazo 95 IMMUNOCHEMIA TSH 3 gen. 1,46 OB 10 morfologia krwi pełnej WBC 6,21 RBC 4,56 HGB...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5401


Temat: prośba o interpretację wyników badań
" />Panie Doktorze, proszę uprzejmie o interpretację poniższych wyników badań męża: I badanie : ilość nasienia: 2 ml (norma 2- 8 ) barwa :szarobiała stopień zmętnienia :prawidłowy ph :8,4 (norma 7,5 ... mąż zażywał Salfazin. Badanie powtórzone zostało po miesiącu w innym laboratorium, oto wyniki: II badanie: ilość nasienia: 2.5 ml ph: 7,8 ilość plemników w 1 ml: 11mln 250 tys ilość plemników ruchliwych: 38% ilość plemników ruch postępowy: 75% formy patologiczne: 32% ruch po 24 godz.: 4% Uwagi: po 24 godz. nasienie upłynnione. Immunochemia FSH 5,8 mIU/ml (metoda ECLIA) LH 4,3 (metoda ECLIA) ... ponadto ma również czasem styczność z ołowiem, pali papierosy sporadycznie. Ja dotychczas miałam badany poziom prolaktyny - 8,57 ng/ml. Moje pytania: - czy na podstawie powyższych wyników może Pan Doktor określić...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=71641


Temat: Analiza wyników badań
Proszę o analizę moich wyników i napisanie co mi mniej więcej może być? IMMUNOCHEMIA TSH IIIgen 5,11 mlU/I [0,27 - 4,2]
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


Temat: ABC leczenia specjalistycznego - część II
... zdrowotnej, kierując pacjenta do lekarza specjalisty, obowiązany jest dołączyć do skierowania wyniki niezbędnych badań uzasadniających skierowanie: np. badania krwi (hematologiczne), surowicy krwi (biochemiczne i immunochemiczne), badania moczu, kału, mikrobiologiczne, badania układu...
Źródło: forum.niesmiertelni.pl/viewtopic.php?t=378


Temat: Prosze o ocene mojego przypadku i porade
" />Bardzo proszę o interpretacje moich wyników i wskazanie czy mam sznsę na naturalną ciąże czy tylko przez in-vitro. oto historia mojego leczeniaLECZENIE 2002 r. Rozpoznanie:  Zespól policystycznych jajników (brak regularnych ... miesiączka była regularna. 2004 r. – 2007r. Rozpoznanie:  Wzmianka o hiperinsulinemi  Cysta na jajniku Zlecone badania:  Insulina – 3,40ulU/ml  Glikoza - 87 mg/dl  Cholesterol (wynik w surowicy) – 151 mg/dl  DHEA SO4 – 232,0 ug/dl  Testosteron – 2,57 nmol/l  Trigilcerydy (wynik w surowicy) 42 mg/dl  USG – trzon macicy w przodozgięciu, normoechogeniczny, zwykłej wielkości. Śluzówka o grubości 7mm. W obu jajnikach liczne ...  Zespół polisystycznych jajników Zalecone badana:  OB – 14mm/h  CA-125 (wynik w surowicy) 4,61 U/ml  CA 19.9 (wynik surowicy) <3,00 U/ml  CEA (wynik w surowicy) 064 ng/ml  Różyczka IgG ilościowo 37,00iU/ml Leki: ... o objętości 6ml, lewy plat o jednorodnej strukturze o objętości 2,5ml. Wn. Gruczoł tarczycowy w granicach normy wiekowej  Immunochemia: Estradiol-34,21pg/ml, Testosteron- 0,573ng/ml FSH-6,71, Miesiączkowanie bardzo regularne o długości cyklu 26dni. 2008r....
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=64030


Temat: Wyniki krwi
Witam , mam 19 lat prosil bym o analize wynikow na koncu opisze objawy oczywiscie nie wszystkie badan bedzie sporo wiec od razu uprzedzam ale ze zdrowiem moim nie jest najlepiej ... - 1,8 <1-5 wart.b. BASO - 0,07 <0-0,2 % BASO - 0,8 <0-1,5 wart.b. LIC - 0,04 <0-0,4 % LIC - 0,5 <0-4 -Immunochemia TSH 3 generacja - 2,21 <0,27-4,2 (21/11/2007) ... (04/02/2008) -Biochemia Żelazo - 173 [59-158] !!! -Immunochemia Ferrytyna - 94,07 [30-400] Witamina B12 - 283,9 [191-663] Kwas foliowy - 4,89 [3,1-17,5] [2,2-3] [ < 2,2] Teraz moj komentarz ... z ... bo juz wysiadam :( pozdrawiam. jak cos to mam jeszcze wypis ze szpitala sprzed 3 lat chyba i pare innych wynikow ale tamte raczej sa w srodkowej normie ... mam jeszcze...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48




Szablon by Sliffka (© Najlepszy miesiąc kawalerski w Polsce !!!)